FCA 7000

1 395 kr

Fuel Cell FCA7000 är en enkel och funktionssäker promillemätare med bränslecellsteknologi. Bränslecellsteknologi används i de instrument som polis och andra myndigheter använder och som bygger på den absolut säkraste teknik som finns att uppbringa på marknaden idag. Den borde därför vara första valet för alla som önskar att mäta promille på ett tillförlitligt sätt.


 


Denna teknik har en rad fördelar jämfört med den avsevärt enklare halvledartekniken som i värsta fall, hos en nykter person, kan ge utslag för parfym, hårspray, bensin eller naturliga ämnen i utandningsluften.


 


Exakt mätning från 0,00 till 5,00 promille garanteras tack vare denna teknik som också möjliggör mätning med två decimaler. Resultatet visas på en LCD-skärm med bakgrundsbelysning.


 


Bränslecellsteknologin var tidigare bara avsett för professionella användare som polis och offentliga myndigheter och priset var mycket högt. Tack vara en ny och billigare tillverkningsprocess kan den vanliga konsumenten nu få köpa en promillemätare med bränslecellsteknologi - CA7000 till en vettig pris.


 


Med sina små yttermått är denna promillemätare lätt att alltid ta med sig, så att man enkelt kan ta reda på om alkoholen efter gårdagens fest har gått ur kroppen.


 


Alkotestaren är en kvalitetsprodukt som används för att kontrollera nykterhet innan bil- och båtkörning exempelvis dagen efter en fest. Den är inte en leksak att under upprepade tillfällen kontrollera onykterhet med under festens gång. Felaktig användning (exempelvis otaliga blåsningar under kort tid) kan skada produkten.


 


Vid normal användning kräver CA7000 omkalibrering var 12 månad eller efter 250 användningar, för att säkerställa exakta resultat.