SW PKT Privat Stort MärkDNA 6ml

1 000 kr

Med SmartWater MärkDNA kan du som privatperson stöldmärka objekt som smycken, elektronik, fordon, hobbyutrustning m.m. Den unika MärkDNA-koden kopplas till dig som person. Därmed kan dina märkta objekt identifieras av Polisen och härledas till dig.                             I paketet ingår följande:   • 6 ml SmartWater MärkDNA (räcker till att stöldmärka mellan 50-100 objekt), vi rekommenderar minst 3 märkpunkter per objekt.

  • 1 st 12x14 cm dekal (rekommenderas för brevlåda)

  • 2 st små metallskyltar (till staket eller fastighet)

  • 6 st 7x8 cm dekaler

  • 48 st 2 cm runda objektsdekaler

  • 1 st 12x17 cm områdesskylt i aluminium/plast

  • 1 st UV-ficklampa, värde 199 kr. Läs mer om lampan här

  • Trygghetsstöd från Tryggare Sverige Om du blir drabbad av inbrott i din bostad har du möjlighet att ringa ett stöd- och säkerhetssamtal och tala med en legitimerad psykolog och personsäkerhetsexpert och får beskriva sin situation med avseende på brottet, eventuella vidtagna och/eller planerade åtgärder, kvarstående frågeställningar, rådande behov etc. Under samtalet görs en initial bedömning av situationen vilken resulterar i en plan innehållande förslag på lämpliga åtgärder. Värde 500 kr.  Läs mer om Tryggare Sverige på deras hemsida: www.tryggaresverige.org

  • Brottsofferappen från Tryggare Sverige (gratis)


VAD ÄR SMARTWATER? SmartWater grundades i England där det effektivt skyddat mot stölder i snart 20 år. Stöldmärkningen är väldigt svår att upptäcka för blotta ögat men lyser upp kraftigt gröngult i UV-belysning. Den gröngula färgen är patenterad och mycket sällsynt i vår normala miljö vilket gör det enkelt för Polisen att hitta SmartWater MärkDNA.


I Sverige skyddar SmartWater hushåll, fordon, båt, kommun, entreprenad, järnväg, telenät, elstationer, kyrkor mm. SmartWaters spårbara koder avskräcker mot inbrott och stöld samt hjälper Polisen att hitta den rättmätige ägaren till beslagtaget gods.


UNIK KOD Vätskan i varje SmartWater-behållare innehåller en unik kod som registreras på en juridisk person. På så sätt kopplas objekt till dess ägare och kriminella till brott. Endast 1/4 millimeter av SmartWater krävs för att i laboratorieanalys få fram den unika koden och därmed ägaren av objektet. Den unika koden registreras i en internationell databas vilket erbjuder en internationell spårbarhet. 


MIKROPUNKTER Vätskan innehåller även små mikropunkter. På varje mikropunkt finns SmartWaterkoden angiven som kan avläsas med ett mikroskop. Polisen, Larmtjänst och Eurosafe Security Solutions AB kan söka direkt i den internationella databasen och på så sätt få snabb identifiering av ägaren till koden. 


HÅLLBARHET SmartWater har uppnått den högsta klassen i den engelska testnormen PAS820:2012 för MärkDNA Klass A i utomhusbruk. Vi garanterar att våra kriminaltekniska koder och den fluorescerande färgen håller minst 5 år i utomhusmiljö.


APPLICERING SmartWater kan stöldmärka värdefulla ägodelar som smycken, datorer, ridutrustning, maskiner och stöldbegärliga delar på fordon etc. Det är bara fantasin som begränsar vad som kan stöldmärkas. Applicering sker enkelt genom att pensla på SmartWater på ditt objekt och sedan låta vätskan torka in. Dekaler och skyltar som ingår i paketet är en viktig del i SmartWaters brottsförebyggande effekt.


POLISEN Polisen har nationella rutiner och utrustning för att detektera och spåra SmartWater. SmartWater är godkänt som MärkDNA av svensk Polis och Nationellt Forensiskt Centrum - NFC (f.d Statens Kriminaltekniska Laboratorium - SKL). Polisen har nationella rutiner och utrustning för att detektera och hantera SmartWater.


Klicka på länken för att se Ulf Malmqvist från Polisen i Stockholm presenterar SmartWater MärkDNA i TV4 Nyhetsmorgon.