Alkomätare Alcosense Excel

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Alcosense Alkomätare Excel är en testvinnande alkomätare i topp med enastående noggrannhet och funktionalitet.

  • 48 mm TFT-skärm i fullfärg
  • Fungerar med alla gränsvärden i världen
  • Omkalibrerings-varning
  • Beräkning av andningsvolym med temperaturkompensation
  • Eliminerar felaktig avläsning med för lågt resultat

Excel är designad av AlcoSense i Storbritannien och använder samma prisbelönta utformning som AlcoSense Pro och Ultra. Det ger en bränslecell alkomätare i topp med enastående noggrannhet och funktionalitet.

Excel använder en 64mm²-version av exakt samma 200mm²-bränslecellsensor som används i polisens alkoholmätare i flera brittiska, amerikanska och europeiska länder samt i vår AlcoSense Ultra. Många märken hävdar att de har “Polismätare” eller liknande endast för att de använder en bränslecellsensor. Men alla bränslecells sensorer är inte likadana... Sensorerna i Excel är identiska med dem som polisen använder, bara mindre. Det ger Excel oöverträffad noggrannhet på denna prisnivå.

Det mest exakta sättet att mäta alkohol i utandningen är att mäta den djupa lungluften. För att komma åt denna luft måste användaren blåsa ut 1 liter luft innan avläsning utförs. Om avläsningen tas för tidigt kan andningsapparaten ge låga eller inkonsekventa avläsningar. De flesta konkurrerande produkter på denna prisnivå förlitar sig på att använda en timer för att uppskatta när 1 liter luft har passerat. Men användare blåser med olika tryck, vilket innebär att den faktiska volymen som har andats ut, när mätningen görs, kan variera. Det leder till att mätningen kan göras vid fel tidpunkt och en felaktig läsning visas då för användaren.

AlcoSense Excel känner av andningsvolymen som andats ut under mätningen och gör avläsningen när 1 liter luft har passerat, vilket säkerställer den mest exakta och konsekventa mätningen. För att förbättra noggrannheten finjusteras avläsningarna efter temperaturen – så oavsett om det är värmebölja eller det värsta snöovädret på 30 år, kommer Excel att kompensera temperaturen för att säkerställa högsta möjliga precision.

Varje alkomätare har en noggrannhets-tolerans på +/- X.XX av avläsningen - ju lägre tal, desto mer exakt är alkotestarens mätning. AlcoSense Excel har en smart inbyggd programvara för att eliminera felaktig avläsning - dvs. istället för att ha en tolerans på +/- 0,1 ‰ BAC, är AlcoSense Pros tolerans + 0,10 ‰ BAC, -0,00 ‰ BAC. Det betyder att Excel alltid läser av resultatet som lite högre - än lägre - för att vara på den säkra sidan, resultatet är mer än dubbelt så precist som den prisbelönta AlcoSense Elite.

Med det enkla menysystemet kan AlcoSense Excel ställas in till valfri gräns, var som helst i världen. Du kan justera måttenheten för avläsningen mellan mg/l (andningsalkohol) och ‰ BAC (blodalkohol) samt promillegräns och andningsförhållande. Om du reser utomlands är allt du behöver göra att ställa in de tre parametrarna enligt tabellen i användarhandboken. Perfekt för gränspendlare eller till och med resor mellan hela kontinenter.

AlcoSense Excel har en fullfärgad 1,8 tum (48 mm) TFT-skärm som ger tydliga och detaljerade avläsningar av din alkoholnivå, allt efter ditt val – mätning av utandning (mg / L) eller blod (‰ BAC). Om du är nära eller över den valda gränsen varnar Excel dig för att inte köra bil.

Alla alkomätare kräver omkalibrering efter en period av användning. AlcoSense Excel har en branschledande kalibreringsperiod på 12 månader från första gången du använder produkten. För att förbättra tillförlitligheten och användarvänligheten påminner AlcoSense Excel dig om att kalibrera efter 11 månaders användning. 

Alcosense alkomätare Excel har måtten 107 x 55 x 29 mm, väger 147g inkl.batterier och har en 48mm TFT-färgdisplay. 3 x AAA-batterier, 5 professionella munstycken, Micro USB-kabel och bruksanvisning medföljer.